Ultimate Management bestaat 5 jaar

Geplaatst door redactie op 02-04-2015

Precies 5 jaar geleden op 2 april 2010 begon ik eigenlijk noodgedwongen mijn bedrijf Ultimate Management. Na ruim een half leven in loondienst was daar plotseling een bedrijf dat heel graag met me in zee wilde, maar dan wel alleen op factuurbasis. Dit betekende: het verzinnen van een bedrijfsnaam, inschrijven bij de Kvk en het ontwikkelen van een website.

Aangezien ik al heel jong regelmatig het stopwoordje "Ultiem" gebruikte, moest het iets worden met "Ultimate" en door mijn werkzaamheden voor veel artiesten bij White Villa Entertainment, was "Management" een vrij logische aanvulling. K.v.k. was snel geregeld, maar de website werd nog een hele kluif.

Als basis idee voor een logo had ik de Rubix Cube in gedachte, want de doelstelling van mijn dienstverlening was het aanbrengen van structuur in de chaos. Met dit idee ging mijn zoon Eloy (toen 17 jaar) aan de slag en zowel het logo- alsmede de website waren geboren. De teksten ontwikkelde ik samen met Serendipity Consultancy en ondertussen kon ik aan de slag als labelmanager voor mijn 1e officiële klant FOAM Music.

Hierna volgden klanten als: Dejean, Aristakes, Danny Nicolay, Annelieke MerxMiss Melody, Roy Gates en het label Multidisk, die ervoor zorgden dat mijn bedrijf meteen al voldoende werkzaamheden had.

Door de grote vraag van diverse artiesten naar een onafhankelijk label waar ze hun releases in eigen beheer konden uitbrengen, startte ik op 1 augustus 2012 mijn platenmaatschappij UltimateDisk.nl!  Het logo is ontworpen door mijn jongste zoon Kyon (toen 17 jaar) evenals het artwork van diverse CD-singles en albums. UltimateDisk is een divisie van Ultimate Management en verzorgt artist, label en release management, CD & DVD persingen, marketing en promotie voor artiesten, labels, studio's, boekingskantoren en organisaties die op weg zijn naar succes!

UltimateDisk is momenteel mijn core business geworden en langs deze weg wil ik graag alle artiesten, labels, studio's, boekingskantoren, webdesigners, artwork designers, promotors, pluggers en perserijen bedanken die de afgelopen jaren vertrouwen in ons hadden en met wie wij tot op de dag van vandaag nog samenwerken.

Met name willen wij alle Ultimatedisk relaties bedanken waar wij de afgelopen 5 jaar de CD-persingen, releases en digitale promotie voor mochten verzorgen. UltimateDisk verzorgt naast CD en DVD persingen van kleine tot grote oplagen tevens landelijke distributie, radio- en tv promotie, artwork, videoclips, studio opnamen, downloads, digitale mailingen naar circa 1.000 radio stations, evenals de belangrijkste muzieksystemen in de horeca en uiteraard de GFK chart aanmelding. 


Feestartiesten.nl, Storm Records, Plug & Play Records, S.P.A.M. Records, ZNTV en Bert Schenau waar wij met UltimateDisk de CD-persingen, labelmanagement, en digitale promotie voor vrijwel alle aangesloten artiesten verzorgen. Bert Schenau heeft de samenwerking met Ultimate Management en UltimateDisk ook in 2016 gecontinueerd.

 

Danny Nicolay die mij persoonlijk ruim 10 jaar geleden de 1e kneepjes van het label management bijbracht. Ook heeft Ultimate Management 2 jaar lang diverse werkzaamheden voor hem mogen verrichten. Hem willen wij met name bedanken voor het vertrouwen en de kansen die hij mij gaf en de kennis die hij met me wilde delen. 
De volgende relaties willen wij bedanken voor een uiterst prettige samenwerking:  DataMax en Gert van Leeuwen, BOEP, Score PromotionsFlyerTeam.nl, Acces2IT  en iedereen die wij vergeten zijn. Met name wil ik mijn vriendin Linda bedanken voor haar onvoorwaardelijke liefde, steun, vertrouwen en uiteraard de royalty administratie.

Ik zie daarom de toekomst met het volste vertrouwen tegemoet met hopelijk veel nieuwe kansen en ontwikkelingen voor Ultimate Management en UltimateDisk!

Muzikale groet,
Maurice Edelenbosch